De diensten van Praktijk Calor te Gieten: Van Shiatsu tot MTC

Nek-, schouder-, rugpijn of stress? Een behandeling zal u goed doen.

Geef je lichaam de aandacht die het verdient.

Bijvoorbeeld met een Shiatsu behandeling van Praktijk Calor te Gieten. Pijn is een signaal van het lichaam. Hoofdpijn kan zo’n signaal zijn. Een pilletje haalt tijdelijk de pijn ’weg’, maar als u niets verandert aan uw levenswijze zal de pijn terugkomen.

Daarom krijgt u ook ten aanzien van bewustwording en verantwoordelijkheid voor de eigen gezondheid advies mee. Wat praktische informatie voor u op een rij:

  • Behandelingen alleen op afspraak.
  • De kosten zijn afhankelijk van de soort behandeling en tijdsduur.
  • Afmelden voor een gemaakte afspraak minimaal 24 uur van te voren. Niet nagekomen afspraken worden in rekening gebracht.
  • Tevens kunt u bij Praktijk Calor terecht voor cadeaubonnen om een behandeling aan een ander te geven.
  • De praktijk is op de 1e verdieping gelegen. Kunnen traplopen is noodzakelijk.

Shiatsu Ryoho (drukpuntmassage)

Shiatsu stimuleert het zelfgenezend vermogen van ons lichaam. Het is gebaseerd op het principe dat storingen in de spieren, zenuwen en organen zich openbaren in het netwerk van meridianen waardoorheen de levensenergie stroomt. Wanneer een mens lichamelijk of mentaal niet in evenwicht is uit zich dit vaak in klachten. Door met de vingers, duimen, handpalmen of elleboog op deze speciale punten druk uit te oefenen worden de blokkades behandeld.

Voetreflexzone- behandeling

De voeten zijn als het ware een plattegrond met daarop alle lichaamsdelen, organen en lichaamsfuncties. Door bepaalde punten (reflexzones) te behandelen is het mogelijk plekken waar je normaal niet bij kunt komen of die te pijnlijk zijn om aan te raken, te activeren of juist te kalmeren. Voetmassage bewerkstelligt ook ontspanning.

Medical Taping Concept (MTC)

MTC heeft een ondersteunende werking bij het herstel van klachten en blessures. De ventilerende werking van de tape zorgt ervoor dat de huid kan ademen en voorkomt daardoor een opeenhoping van vocht. De hechtlaag oefent geen onnodige druk uit op de huid en beperkt de bewegingsvrijheid niet. De tape bevat geen geneesmiddelen en kan meerdere dagen gedragen worden. De tape één keer in de 5 tot 7 dagen laten vernieuwen. Dit laatste geldt voor klachten die al lange tijd aanwezig zijn (chronische klachten).